Tips voor ZZP’ers: zo pak je dat aan!

Na 20 jaar achter het bureautje van hetzelfde stoffige kantoor te hebben gezeten, bent u er helemaal klaar mee! Aangezien u voldoende kennis heeft verzameld en inmiddels goed weet wat u wilt in het leven, is het tijd om een eigen bedrijfje op te richten. Heerlijk als ZZP’er aan de slag gaan, ondernemen en alles lekker zelf bepalen! U heeft er zin in en wilt het liefst zo snel mogelijk beginnen. Bij het starten van een eigen onderneming komt echter veel kijken. Om ervoor te zorgen dat u kleine zaken niet over het hoofd zien, hebben we een lijstje gemaakt met dingen die snel vergeten worden.

Zet je ideeën op papier

Het is misschien niet altijd even leuk werk, maar het erg verstandig om al je ideeën over je nieuwe onderneming op papier te zetten. Schrijf uit wat je missie en visie gaat worden en breng met een SWOT-analyse in kaart waar kansen en bedreigingen liggen. Zo kom je meer te weten over de markt waar je op bevindt en denk je goed na over je positie in deze markt.

Open een zakelijke rekening

Door een zakelijke rekening te openen voorkom je dat je privébetalingen door elkaar haalt met betalingen die gedaan moeten voor je bedrijf. Het is niet alleen erg chaotisch om alles op één rekening te hebben staan, ook is het makkelijker om zo (indien gewenst) de administratie uit te besteden aan een boekhouder.

Bedrijfspand bouwen? Vergeet de vergunning niet!

Ben je van plan een nieuw pand te bouwen voor je organisatie? Dan moet je niet vergeten om hier een vergunning voor aan te vragen! Denk hierbij aan een bouwvergunning en milieuregelingen. Vergunning geregeld? Dan kun je lekker beginnen met klussen! Onze tip is om hiervoor klimmateriaal van Dirks voor te gebruiken zodat je ook in de hoogte veilig kunt bouwen.

Ritregistratie zakelijke kilometers

Wil je als ZZP’er geen bijbetaling betalen over privé gebruik van uw auto? Dan moet u bij de Belastingdienst aantonen dat u niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in uw auto. Aangezien dit duidelijk en nauwkeurig verantwoord moet worden, is het handig om middels ritregistratie uw gereden kilometers bij te houden.

Hopelijk hebben onze tips u nieuw inzicht gegeven in het starten van een eigen bedrijf. Zijn er zaken waar u nog niet aan had gedacht? Of heeft u aanvullende tips die opgenomen moeten worden in dit artikel? Laat het ons weten! Voor nu wensen we u veel succes met het starten van uw eigen business.