Alles wat je moet weten over de Malus Red Sentinel

De Malus Red Sentinel, ook wel bekend als de sierappelboom, zorgt bijna het hele jaar door voor veel kleur in de tuin. In de lentemaanden staat hij in bloei, met witte tot lichtroze gekleurde bloesem. In de maanden na deze bloeitijd draagt de boom helderrode appeltjes, waaraan het boompje zijn naam ontleent. In tegenstelling tot andere appelsoorten zijn deze sierappeltjes niet eetbaar. Ze zorgen echter wel voor een mooi uitzicht in de koude, grijze wintermaanden.

Malus Red Sentinel2

Ideaal voor zowel de kleine als de grote tuin

Ook wanneer je weinig plaats in de tuin hebt, kun je veel plezier beleven aan de Malus Red Sentinel. De boom is erg onderhoudsvriendelijk. Hij wordt doorgaans vier tot zes meter hoog en kan gesnoeid worden op de gewenste hoogte. Eén keer per jaar snoeien is voldoende. De open kroon maakt het snoeien gemakkelijk. Het is niet nodig om andere appelbomen in de buurt te planten, want deze sierappelboom bestuift zichzelf. Ook is de boom erg geschikt voor het bestuiven van andere appelsoorten, wat erg handig kan zijn in een grotere tuin. Naast de bloesem en vruchten zorgt de boom voor een groene tuin: de bladeren lopen bronskleurig uit en verkleuren daarna naar groen, met een lichtrode bladsteel. Plant de boom bij voorkeur in een licht vochtige grond met enige beschutting.

Kopen van deze mooie boom doe je bij tuinplantenwinkel.nl

 

Haal de sierappel ook in huis

Hoewel de appeltjes van de Malus Red Sentinel niet eetbaar zijn, dienen ze goed als materiaal voor bloemschikken. Vooral voor het maken van kerststukjes zijn de vruchtjes populair: hun rode kleur past erg goed bij de sfeer van de feestdagen en is een mooi alternatief voor de rode besjes van de bekende hulsttakken. Zo zorgt de boom niet alleen voor een vrolijke tuin, maar beleef je er ook binnenshuis veel plezier van.